Malzemeler
2 sb bulgur
2 büyük soğan
3 büyük domates
3 yeşil biber
1 sb et veya tavuk suyu
tuz karabiber pulbiber
zeytin veya tereyağ
1 ymk kaşığı salça
Hazırlanışı
Soğan ve biberler ince ince kıyılır 1 çay bardağı
kadar yağda orta ateşte pişerken başka tencerede
bulgurlar 1 bardağı et suyu olmak üzere toplam
3 bardak su da pişirilir( 1,5 çay kaşığı tuz ekleyerek)
Diğer tarafta pişen malzememize salcayı
ekleyerek 1 dk sonra da domatesler ince
doğranmış olarak eklenerek pişirilir(6-7 dk)
(yarım cay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
Pişen pilav bu karışımın içine katılır yarım çay kaşığı
pul ve karabiber de eklenerek karıştırılır
kısık ateşte 5-6 dk pişirilir ve ocağı kapattıktan
10 dk sonra servis edilir
2 büyük soğan
3 büyük domates
3 yeşil biber
1 sb et veya tavuk suyu
tuz karabiber pulbiber
zeytin veya tereyağ
1 ymk kaşığı salça
Hazırlanışı
Soğan ve biberler ince ince kıyılır 1 çay bardağı
kadar yağda orta ateşte pişerken başka tencerede
bulgurlar 1 bardağı et suyu olmak üzere toplam
3 bardak su da pişirilir( 1,5 çay kaşığı tuz ekleyerek)
Diğer tarafta pişen malzememize salcayı
ekleyerek 1 dk sonra da domatesler ince
doğranmış olarak eklenerek pişirilir(6-7 dk)
(yarım cay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
Pişen pilav bu karışımın içine katılır yarım çay kaşığı
pul ve karabiber de eklenerek karıştırılır
kısık ateşte 5-6 dk pişirilir ve ocağı kapattıktan
10 dk sonra servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder