Malzemeler
3 yufka
süt, sıvı yağ
ıspanak
havuç
tavuk göğsü
tuz, karabiber
Hazırlanışı
tavuk göğsü bir tutam tuzla haşlanır
ince ince kıyılır
yarım çay kaşığı karabiberle harmanlanır
elimizle ovalayarak küçültülür
ıspanaklar kıyılır
biraz tuz yağ ve bir tutam karabiberle harmanlanır
havuçlar rendelenir biraz sıvı yağ tuz ile
orta ateşte 7-8 dk pişirilir
5-6 ymk kaşığı süt ve
3 ymk kaşığı yağ fırça yardımıyla
yufklara sürülür
resimlerdeki gibi her kata malzemeler
serpiştirilir ortadan bölünür
rulo yapılır kesilir
ister dikey ister yatay pişirilir
yatay daha kivir kivir dikey yumuşak sonuç elde edilir
isterseniz 1 ymk kaşığı süt yumurta sarısı 1ymk kaşığı yağ
ile bir karışım elde edip üzerine sürebilirsiniz
180-200 derecede 30 dk pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder