28 Mart 2015 Cumartesi

Şekerpare

 Malzemeler
500 gr irmik
1sb un ( biraz eksik olsun birparmak)
1 su brd şeker
1 sb sıvıyağ
1 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 sb yoğurt
Arzuya göre limon kabuğu veya vanilya
katabilirsiniz 
Fıstık-ceviz
Şerbet İçin
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
3 damla limon 

Hazırlanışı
Verilen malzemeler bir kapta karıştırılır
15-20 dk dinlendirilir
Sonra tepsi yağlanır ve elimizi kasedeki
sıvı yağa batırarak topçuklar yapıp tepsiye
dizelim üzerine tane fıstık - fındık veya
yarım ceviz koyabilirsiniz
önceden ısıtılmış fırında
180 derecede 25-27 dk pişirin
şerbet için verilen malzemeleri kaynamaya
başladıktan sonra 10-13 dk pişirin limon damlatarakta
1 dk kaynatın ve her ikiside sıcakken şerbeti dökün
3 saat sonra yiyebilirsiniz ama ertesi gün ve dolapta
dinlenirse daha güzel sonuç alırsınız
dolabada tam soğuduktan sonra koyunuz




Hiç yorum yok: