5 Mart 2015 Perşembe

Yüssük Çorbası

Malzemeler
500gr mantı
1,5 sb haşlanmış nohut
2 tane domates
salça ,zeytinyağı
kuru nane
limon
Hazırlanışı
Mantıyı makarna gibi bir tutam tuz atarak
haşlayın mantı pişerken ayrı tarafta
 rendelenmis domatesleri tavada 3-4 ymk kaşığı
zeytin yağı ile 5 dk pişirip 1ymk salçayı ekleyerek
1-2 dk daha pişirip 2 çay kaşığı nane katıp
bir kaç kez karıştırıp pişmekte olan mantının
içine ekleyelim hemen nohutlarıda ekleyip
10-15 dk pişirip tuz miktarını tadına bakarak ayarlayın
kapattıktan sonra  yarım limon sıkabilirsiniz
arzuya göre limon miktarını çoğalta bilirsiniz
Tarifi çok yakında





Hiç yorum yok: