3 Mart 2015 Salı

Portakallı Kadayıf Tatlısı


Malzemeler
3 yumurta
1 sb un
1sb sıvı yağ
1 portakal kabuğu ve suyu
1 sb şeker
1 pk kabartma tozu
250 gr kadayıf
Şerbeti İçin
3 sb şeker
 4 sb su

Hazırlanışı
şeker,yumurta, un ,yağ,kabartma tozu
portakal kabuğu ve suyu
hepsi karıştırılır
kadayıf resimdeki gibi kesilir
bu karışımın içine eklenir ve karıştırılır
yağlanmış tepsiye dökülür
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
 üzeri kızarana kadar pişirilir
püf noktası şerbet sıcak
 kadayıf soğuk olacak
şerbet için veriler ölçüdeki malzemeler
orta ateşte 10 dk kaynatılıp 
kapattıktan 2 dk sonra kadayıfın
üzerine dökülür











Hiç yorum yok: