Malzemeler
4 lt su
1'5 -2 su bardağı şeker
8 - 9 tane iri erik
1 tane elma
4 tane kayısı
5 - 6 kiraz
yarım limon
2 tane karanfil
Yapılışı
Limon ve karanfil hariç diğer malzemeler tencerede birleştirilir. Eriklerin üzerine bıçakla çizik atılır. Elma ikiye bölününür. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kaynatılır. Son dakikada limon sıkılır, karanfiller atılır. 2 dk sonra ocak kapatılır. Tencere soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra tel süzek ile süzülerek dolapta soğutarak servis edilir.
Nektar tarzında istiyorsanız tel süzekte kalan
posalı kısmı büyük kaşık ile ezilerek
yoğun meyva suyu hazırlanmış olur ve bu
daha sağlıklıdır
Afiyet Olsun!
Aynı malzemeler yerine sadece sarı erik veya kırmızı erik
1 kg konularak ve posası ezilerek sade hazırlanabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder