24 Temmuz 2014 Perşembe

Topalak


Malzemeler

   
2 çay  bardağı  köftelik bulgur
1 çay bardak un
1 su brd haşlanmış nohut
1 su brd haşlanmış yeşil mercimek
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
Arzuya göre bir tutam ıspanak veya taze asma yaprağı
Zeytin yağı, tuz
Limon

Yapılışı

                 

Bulgur iki kez yıkanır ikinci suyunda 5 dk bekletilip süzülür içine un, biraz tuz ve 1 çay kaşığı salça konur ve yoğrulur .Gerektikçe
su eklenerek yoğrulur ve kıvamlı bir harç elde edilir.Fotoğrafta görüldüğü gibi yuvarlanır
Kaynamakta olan yaklaşık 2 litre suya boşaltın. Boşaltirken tabağınızı tencereye eğdiğinizde kaynayan sıcak sudan üzerine bolca gezdirerek dökün hem şekilleri bozulmaz hem yapışmaz .
15 dk kaynatın .Kaynama işlemi olurken tavada yağda ince kıyılmış soğanı kavurun çok ince kıyılmış veya  rendelenmiş domatesi de ekleyerek pişirin (isterseniz ispanağı veya asma yaprağını ince kıyarak bu aşamada ekleye bilirsiniz bunları eklemeyip bir çay kaşığı kuru nane koya bilirsiniz) 4 dk piştikten sonra tencereye nohut ve mercimekle birlikte ve tuz ekleyerek dökebilirsiniz 10 dk piştikten sonra servis yapabilirsiniz








Hiç yorum yok: