12 Ekim 2014 Pazar

Tavuk Sote


MALMEMELER

Bir tavuk
3 tane orta boy kuru soğan
3er tane kırmızı ve yeşil biber 
3 tane domates büyük boy
tuz salça karabiber  pulbiber  zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Tavuğun deri ve kemikleri ayrılarak sade bir et elde edilir
Bu etler kuş başı doğranır ve tencerede kısık ateşte 20-25 dk pişirilir
Ayrı bir tavada soğan ve biberler ince kıyılmış olarak zeytinyağında kavrulur
Ardından küp küp doğranmış domatesler de eklenir.Domatesler de ölgünleştikten sonra
Tuz,karabiber,pulbiber eklenerek birkaç dk pişirdikten sonra pişmekte olan tavukların üzerine dökülür . Bu şekilde 10 dk pişirilir .Her hangi bir pilav çeşidiyle servis yapabilirsiniz







Hiç yorum yok: