Malzemeler
Sekiz tane patlıcan
200gr kıyma
1 iri kuru soğan
2 domates
Bir tutam maydanoz
1 kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
8 iri diş sarımsak
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar fotoğrafda görüldüğü gibi tavada az yağda kısık ateşte ve üzeri kapakla kapatılarak 3-4 dk da bir çevrilerek kızartılır. Onlar kızarırken ince kıyılmış soğan, kıyma ,3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada orta ateşte kavrulur. Salça eklenir[arzuya göre miktarını çoğalta bilirsiniz] Ardında küçük boyutlarda doğranan domatesler de eklenerek 4-5 dk pişirilir.İnce kıyılmış maydanozlar tuz ,karabiber,kırmızı pulbiber eklenerek 1 dk karıştırılır ocak söndürülür.
Fotoğraflarda görüldüğü gibi patlıcanlar tepsiye, kaşık yardımıyla içleri açılmış şekilde dizilir.Hazırlanan iç patlıcanlara paylaştırılır soyulmış sarımsaklar üzerlerine batırılır .[arzuya göre sarımsak daha çok konabilir ve dilimlenmiş domates biberde konabilir]
200 derecede 25-30 dk pişiriniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder