MALZEMELER
2 çay bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı kırmızı mercimek
biber salçası
maydanoz
yeşil soğan
zeytin yağı
kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Mercimekler yıkanır 4 çay bardağı
suyla ocağa konur,
suyla ocağa konur,
kaynadıktan sonra altı kısılarak
20 dk kaynatılır.
20 dk kaynatılır.
Ocak kapatıldıktan sonra bulgurlar
içine eklenir iyice karıştırılır
içine eklenir iyice karıştırılır
Üzerine kapak kapatılır 10 dk
dinlenmeye alınır.
Köfte yoğurma kabına alarak
5 dk yoğrulur
dinlenmeye alınır.
Köfte yoğurma kabına alarak
5 dk yoğrulur
1-1,5 çay bardağı zeytin yağında
1,5 kaşık salça hafif kavrularak
1,5 kaşık salça hafif kavrularak
harça dökülür.
Ilıdıktan sonra 5 dk daha yoğurun.
İnce kıyılmış yeşil soğan ve
maydanoz ile pul biberide ekleyerek
5 dk yoğrulur ve şekil verilir.
Salata ve ayranla servis yapabilirsiniz.
İnce kıyılmış yeşil soğan ve
maydanoz ile pul biberide ekleyerek
5 dk yoğrulur ve şekil verilir.
Salata ve ayranla servis yapabilirsiniz.
Elinize yapışmaması ve güzel şekil vermek için elinizi ara ara yağa batırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder