15 Ekim 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Turşu



 
5 lt kavanoz
 3 kg kornişon
6 çay bardağı sirke
6 yemek kaşığı tuz(salamurluk)
3 yemek kaşığı limon tuzu
bir su bardağı soyulmuş sarımsak
bir tatlı kaşığı bulgur 
Kornişonlar yıkanıp sap kısımlarından kesilip kavanoza yerleştirilir.
Kavanozun ağzına kadar  su doldurulup sonra geniş bir kaba bu su geri
dökülür içinden 7 çay bardağı su geri alınır.
Yerine verilen ölçüdeki sirke tuz limon tuzu eklenir eriyene kadar karıştırılır.
Tekrar kavanoza dökülür ve sarımsaklar ile bulgurda eklenir(mayalanmada etkili)
Serin ve ışık almayan yerde muhafaza ediniz.Yaklaşık 2 hafta sonra aroması oluşur.
Aynı ölçüyle çeştli turşular yapabilirsiniz


Hiç yorum yok: