Malzemeler
Yarım kg tavuk göğsü kıyma
150 g kuyruk yağı kıyma
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
2 orta boy soğan
3 iri diş sarımsak
1 tutam maydanoz
2 çay kaşığı tuz ,karabiber ,pul biber
1 çay kaşığı kimyon ,kekik
Yapılışı
İnce ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, ve yukarıda verilen bütün malzemeler yoğurulur.
( Bayat ekmek elde iyice ufalanır. Kurutulmuş ise ezilerek de kullanılabilir. Böylece ekmekler çöpe gideceğine kurutulup sonra değerlendirilebilir.)
Resimdeki gibi şekil verilip tepsiye direk de konulabilir ya da yağlı kağıt üzerine konulabilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder