21 Temmuz 2014 Pazartesi

Doğal Jöleli Muhallebi(Tamamen yağsız)


Muhallebi İçin
5 çay bardağı süt
1 çay bardağı nişasta(buğday)
1 çay bardağı şeker

Jöle Îçin
5 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker

Muhallebinin yapılışı
Verilen malzemelerin hepsi tencerede birleştirilir.
Tel çırpıcıyla iyice karıştırılır.
Sonra ocağa koyarak sürekli karıştırarak kaynama başladıktan sonra kısık ateşte 4-5 dk kaynatılır.Cam tepsiye dökülür soğumaya bırakılır.
     
Jölenin yapılışı
Verilen malzemeler tencerede birleştirilir.
Nişasta eriyene kadar karıştırılır.
Ocağa konur kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dk kaynatınız direk muhallebinin üzerine dökünüz. Soğuduktan sonra servis yapınız.

Not: muhallebinin altına ve üstüne bisküvi koyabilirsiniz.Portakalınız ekşiyse şeker miktarını arttırabilir veya 3 brd portakal 2 brd su yapablirsiniz. Jöleyi çilekli ,şeftalili gibi farklı yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: