16 Temmuz 2014 Çarşamba

Sadrazam Lokumu




Malzemeler

Puding için; 
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
100 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı un 

Diğer malzemeler;
1 su bardağı hindistancevizi
Krem şanti
Ceviz içi 

Yapılışı


Puding: Un yağda 5 dk kavrulur. Süt ve şeker eklenerek kaynatılır. (Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kaynatılır.)

Tepsiye hindistan cevizi tepsiye boşluk kalmayacak şekilde serpilir. Pudingi hindistan cevizinin üzerine yayınız. 
Soğuduğunda 1 paket krem şantiyi üzerine sürünüz. Ardından üstüne ceviz içlerini iri iri taneler şeklinde parçalayıp serpiniz. 
Buzdolabında 2 - 3 saat soğuduktan sonra kesip rulo şeklinde servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun! 




Hiç yorum yok: