Kahvaltımızın ve sahurumuzun vazgeçilmezi :)
Malzemeler
3 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
50 -60 gr tereyağı
100-150 gr arası kaşar
1,5 su bardağı su(300ml)
Tuz
Yapılışı
Tereyağı tavada eritilir.
Mısır unu kısık ateşte 4 dk
kavrulur.
1,5 su bardağı su eklenerek
muhallebi kıvamı elde edene
kadar karıştırılır. Bu pişim
sırasında ocağı orta
dereceye getirin.
Kaşar küçük parçalar halinde
kesilerek ya da rendelenerek
eklenir. Tuzda eklenerek
kaşar eriyene kadar
karıştırılır. Çatalla ya da tel
çırpıçıyla karıştırın
kesilerek ya da rendelenerek
eklenir. Tuzda eklenerek
kaşar eriyene kadar
karıştırılır. Çatalla ya da tel
çırpıçıyla karıştırın
Bütün kaşarlar eridikten
2 dk sonra sıcak sıcak
servis yapabilirsiniz.
2 dk sonra sıcak sıcak
servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder