17 Temmuz 2014 Perşembe

Mıhlama

Kahvaltımızın ve sahurumuzun vazgeçilmezi :)


Malzemeler

3 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
50 -60 gr tereyağı 
100-150  gr arası kaşar
1,5 su bardağı su(300ml)
Tuz

Yapılışı



Tereyağı tavada eritilir. 
Mısır unu kısık ateşte 4 dk 
kavrulur. 
1,5 su bardağı su eklenerek 
muhallebi kıvamı elde edene
 kadar karıştırılır. Bu pişim 
sırasında ocağı orta 
dereceye getirin.



Kaşar küçük parçalar halinde
 kesilerek ya da rendelenerek
eklenir. Tuzda eklenerek
 kaşar eriyene kadar
karıştırılır. Çatalla ya da tel
çırpıçıyla  karıştırın 
Bütün kaşarlar eridikten
2 dk sonra sıcak sıcak
servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: