Malzemeler
Kurabiye için;
250 gr margarin (erimeden oda sıcaklığında bekletilmiş)
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
80 - 100 gr arası kakao
Un
Şerbet için;
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
(Kaynatıp soğutun)
Yapılışı
Kurabiye için verilen malzemeler yağ, yumurta, şeker, kakao ilk olarak yoğurulur. Sonra vanilya kabartma tozu ve 2 su bardağı un eklenerek tekrar yoğurulur. Ardından kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğurulur. En sonunda hamur elinize yapışmayacak kıvamda olmalı.
Hamur yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz şekilde şekillerndirilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 - 20 dk pişirilir. ( Genel olarak 15 dk yeterlidir.)
Şertbet için yukarıda verilen ölçüler kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 5 - 6 dk yeterlidir. Sonra mutlaka soğutulmalı.
Kurabiyeler sıcakken yukarıdaki gibi şerbete tamamen batırılır. 6 - 7 sn bekletilip tepsiye konur. Batırılan şerbet soğuk, batırılan sıcak olmalıdır. Dolapta 5 - 6 saat beklettiğinizde daha lezzetli olur.
Şireli ve yumuşak olmasını arzu ederseniz kalan şerbetide tepsiye boşaltabilirsiniz.
Bu ölçüyle yaklaşık 30 tane kurabiye elde edilir. Verilen malzemelerin ölçülerinin yarısını aldığınızda 15 tane kurabiye elde edersiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder