21 Haziran 2015 Pazar

Taze Zeytinyağlı Barbunya




Malzemeler
1 kg barbunya(kabuklu haliyle)
2 tane kuru soğan
3 tane domates
1 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 ymk biber salçası
2 tane havuç
yarım limon
yarım çyk şeker
1,5 çyk tuz
5-6 ymk zeytinyağı


Hazırlanışı
Barbunyalar ayıklanıp yıkanır ve düdüklü de
yarım litre suda 15 dk pişirilir
Diğer tarafta soğan havuç biber sarımsak 
yağda eklenerek 5 dk orta ateşte sotelenir
Küp küp doğranmış domates ve salça 
eklenerek 5 dk daha pişirilir
Haşlanan barbunyalara bu karışım ve tuz şeker limon katılır
Barbunyanın su çekme durumuna göre 1-1,5 sb sıcak su eklenir
Bu şekilde de  10-15 dk pişirilir





Hiç yorum yok: