29 Haziran 2015 Pazartesi

Patatesli Börek


Malzemeler
4 yufka
5 iri patates
4 iri kuru soğan
1 ymk salça
1 çyk karabiber
1 çyk kırmızı pulbiber
1,5 çyk tuz
süt
sıvı yağ

Hazırlanışı
Patatesler haşlanır
Soğanlar 1 çay bardağından biraz az yağda
orta ateşte 10 dk kavrulur salça pul ve kara
biber eklenerek 2 dk daha kavrulur ocaktan alınır
biraz ılıdıktan sonra patatesler ezilerek bu karışımın
içine tuz ekleyerek karıştırılır
Yufkalar fotoğraflardaki gibi 2 ye bölünür
yarım yufkaya 4 ymk süt 3 ymk yağ sürülür
iç harcimizdan konularak rulo yapılır 3 e bölünür
şekiller verilip yağlanmış tepsiye dizilir
üzerine yumurta ve susam çörek otu sürülür
20 dk dinlendikten sonra önceden ısıtılmış fırında
180_200 ° üzerleri iyice kızarana kadar pişirin
ortalama 30 dk piştikten 20-30 dk sonra servis yapın










Hiç yorum yok: