Malzemeler
4 çay bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı un
5 diş sarımsak
2 domates
1 ymk kaşığı bibersalçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı
Bulguru geniş bir kapta yıkayıp süzün
2. yıkama işleminde bulguları 5 dk suyun
içinde bırakın sonra iyice süzün
1 çay kaşığı tuz ve unla 10 dk yoğurun
Ara ara su ekleyebilirsiniz
Şekil vermek için elinizi ıslatarak fotoğraftaki gibi
şekillendirin 1-1,5 litre kaynar suda makarna gibi
haşlayın (1,5 çay kaşığı tuz suyuna katın)
sulu sevmiyorsan suyunu süzüp
sulu sevmiyorsan suyunu süzüp
sosunu ekleyip servis yaparsınız suyuyla birlikte
yemek isterseniz hazırlayacağımız sosu da ekleyerek
5 dk pişirip servis yapılır
Sos İçin
Sarımsaklar rendelenir orta ateşte 1-2 dk kavrulur
rendelenen domatesler eklenir 5-6 dk pişirilir
salçada eklenerek 2-3 dk pişirilir maydanozları
diri sevmiyorsanız sosu kapatınca içine atıp
karıştırıp ölgünleştirebilirsiniz
Maydonoz sevmeyenler kuru nane de kullanabilir
Sarımsaklar rendelenir orta ateşte 1-2 dk kavrulur
rendelenen domatesler eklenir 5-6 dk pişirilir
salçada eklenerek 2-3 dk pişirilir maydanozları
diri sevmiyorsanız sosu kapatınca içine atıp
karıştırıp ölgünleştirebilirsiniz
Maydonoz sevmeyenler kuru nane de kullanabilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder