4 Haziran 2015 Perşembe

Sarımsaklı Bulgurlu Köfte


Malzemeler 
4 çay bardağı köftelik bulgur
2 çay bardağı un
5 diş sarımsak
2 domates
1 ymk kaşığı  bibersalçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı
Bulguru geniş bir kapta yıkayıp süzün
2. yıkama işleminde bulguları 5 dk suyun
içinde bırakın sonra  iyice süzün
1 çay kaşığı tuz ve unla 10 dk yoğurun
 Ara ara su ekleyebilirsiniz
Şekil vermek için elinizi ıslatarak fotoğraftaki gibi
şekillendirin 1-1,5 litre kaynar suda makarna gibi 
haşlayın (1,5 çay kaşığı tuz suyuna katın)
 sulu sevmiyorsan suyunu süzüp
sosunu ekleyip servis yaparsınız suyuyla birlikte
yemek isterseniz  hazırlayacağımız sosu da ekleyerek
5 dk pişirip servis yapılır 
Sos İçin
Sarımsaklar rendelenir orta ateşte 1-2 dk kavrulur
rendelenen domatesler eklenir 5-6 dk pişirilir
salçada eklenerek 2-3 dk pişirilir maydanozları
diri sevmiyorsanız sosu kapatınca içine atıp
karıştırıp ölgünleştirebilirsiniz
Maydonoz sevmeyenler kuru nane de kullanabilir









Hiç yorum yok: