1 Haziran 2016 Çarşamba

Elmalı Turta


Malzemeler

1/2 sb sıvı yağ
1/2 sb yoğurt
2 ymk Pudra şekeri
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
2,5 su bardağından biraz az un

Harç için

4-5 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 sb toz şeker
ceviz veya fındık

Hamurun Yapılışı

Hamuru yukarıda verilen
malzemeleri birleştirerek
hazırlıyoruz.
15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurun 5'de birini ayırarak
 yağladığımız borcama yayıyoruz.
1/5'ini süslemek için kullanıyoruz.

Harcın Yapılışı

Elmalar kabukları soyulup rendelenir.
Şekerle suyu çekilene kadar pişirilir.
Soğuyunca tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.

Son olarak hazırladığımız harcı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
Süslemek için ayırdığımız hamurla süsleyebilirsiniz.
160-170 derece fırında hamur
kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: