Malzemeler
1/2 sb sıvı yağ
1/2 sb yoğurt
2 ymk Pudra şekeri
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
2,5 su bardağından biraz az un
Harç için
4-5 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 sb toz şeker
ceviz veya fındık
Hamurun Yapılışı
Hamuru yukarıda verilen
malzemeleri birleştirerek
hazırlıyoruz.
15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurun 5'de birini ayırarak
yağladığımız borcama yayıyoruz.
1/5'ini süslemek için kullanıyoruz.
1/2 sb sıvı yağ
1/2 sb yoğurt
2 ymk Pudra şekeri
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya
2,5 su bardağından biraz az un
Harç için
4-5 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 sb toz şeker
ceviz veya fındık
Hamurun Yapılışı
Hamuru yukarıda verilen
malzemeleri birleştirerek
hazırlıyoruz.
15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamurun 5'de birini ayırarak
yağladığımız borcama yayıyoruz.
1/5'ini süslemek için kullanıyoruz.
Harcın Yapılışı
Elmalar kabukları soyulup rendelenir.
Şekerle suyu çekilene kadar pişirilir.
Elmalar kabukları soyulup rendelenir.
Şekerle suyu çekilene kadar pişirilir.
Soğuyunca tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
Son olarak hazırladığımız harcı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
Süslemek için ayırdığımız hamurla süsleyebilirsiniz.
160-170 derece fırında hamur
kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Son olarak hazırladığımız harcı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
Süslemek için ayırdığımız hamurla süsleyebilirsiniz.
160-170 derece fırında hamur
kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder