Malzemeler( 2 kişilik)
2 yufka
3 tane pırasa
400 gr ıspanak
süt, sıvı yağ
tuz,kara ve kırmızı biber
yumurta
Hazırlanışı
Pırasalar ince kesilerek orta ateşte sıvıyağ da
7-8 dk kavrulur ,sonra ocaktan alınır soğumaya
bırakılır ince ince kesilen ıspanaklar,tuz,kara ve kırmızı
biber pırasanın içine eklenir ve iyice karıştırılır
Yufkanın birini bütün olarak açalım süt ve yağ sürelim
sonra 4 e bölelim fotoğraftaki gibi iç harcimizdan koyalım
2. yufkamızada aynı işlemi yapalım
Yumurtayı iyice çırpalım ve üzerine sürelim
böreklerin üzerinden küçük kesikler yapalım
(ıspanaklarımız çiğ olduğu için gerekli)
kalan yumurtayı bu kesiklerden eşit şekilde
harçın üzerine dökelim,susam çörek otu ile
üzerini de süsleyen biliriz
5 dk önceden ısıtılmış fırında
180° de 25 dk pişiriniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder