Malzemeler
4 kişilik
4 yemek kaşığı tepeleme un tarhanası
(untarhanasının yapımını önceden vermiştik)
1 yemek kaşığı salça
4 kase su
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
2 diş sarımsak
tuz,kuru nane
(Et veya tavuk suyu da eklenebilir)
Yapılışı
Tarhana bir miktar soğuk suda 10 -15 dk ıslatılır
Salça yağ kısık ateşte 2 dk kavrulur
Suyu ardından da tarhanayı tencereye ekleyip
kaynayana kadar karıştıralım tuzunuda
ekleyerek 15-20 dk pişirelim
ocağı kapatmadan 2 dk önce
sarımsağı rendeleyelim naneyi ekleyelim ve
yemeye hazır hale getirelim
ekleyerek 15-20 dk pişirelim
ocağı kapatmadan 2 dk önce
sarımsağı rendeleyelim naneyi ekleyelim ve
yemeye hazır hale getirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder