24 Mart 2016 Perşembe

Beşamel Soslu Sebzeli Makarna


Malzemeler
Yarım paket makarna
(250gr)
Bezelye(1,5 çyb )
Mısır(1,5 çyb )
Yeşil-kırmızı biber( 3-4 tane)
Mantar(200gr)
Sucuk (isterseniz sosisde ekleyebilirsiniz)
Kaşar 300 gr
Tuz
Sıvıyağ


Beşamelsos malzemeleri
2 yemek kaşığı (ymk)tereyağ
1 ymk sıvıyağ
3 ymk un
3 su bardağı(sb) süt(600ml)
Yağda un 2-3 dk kavrulur süt, tuz, karabiber
eklenerek 2-3 dk kaynatılır



Hazırlanışı
Makarna haşlanır( normalden
 biraz daha diri olmalı)
Biberler  sucuk ve mantar biraz sıvı
yağda tuzda eklenerek sotelenir
Haşlanmış mısır ve bezelyede
eklenerek onlarda biraz kavrulur
borcamın içinde makarnayla
harmanlanır beşamel sos
eklenerek karıştırılır
Rendelenmiş kaşarın bir kısmı içine
 kalanı üzerine serpilir kaşarlar
kızarana kadar 200° de pişirilir







Hiç yorum yok: