Malzemeler
Yarım paket makarna
(250gr)
Bezelye(1,5 çyb )
Mısır(1,5 çyb )
Yeşil-kırmızı biber( 3-4 tane)
Mantar(200gr)
Sucuk (isterseniz sosisde ekleyebilirsiniz)
Kaşar 300 gr
Tuz
Sıvıyağ
Beşamelsos malzemeleri
2 yemek kaşığı (ymk)tereyağ
1 ymk sıvıyağ
Beşamelsos malzemeleri
2 yemek kaşığı (ymk)tereyağ
1 ymk sıvıyağ
3 ymk un
3 su bardağı(sb) süt(600ml)
Yağda un 2-3 dk kavrulur süt, tuz, karabiber
eklenerek 2-3 dk kaynatılır
Hazırlanışı
3 su bardağı(sb) süt(600ml)
Yağda un 2-3 dk kavrulur süt, tuz, karabiber
eklenerek 2-3 dk kaynatılır
Hazırlanışı
Makarna haşlanır( normalden
biraz daha diri olmalı)
Biberler sucuk ve mantar biraz sıvı
yağda tuzda eklenerek sotelenir
Haşlanmış mısır ve bezelyede
eklenerek onlarda biraz kavrulur
borcamın içinde makarnayla
harmanlanır beşamel sos
eklenerek karıştırılır
Rendelenmiş kaşarın bir kısmı içine
kalanı üzerine serpilir kaşarlar
kızarana kadar 200° de pişirilir
biraz daha diri olmalı)
Biberler sucuk ve mantar biraz sıvı
yağda tuzda eklenerek sotelenir
Haşlanmış mısır ve bezelyede
eklenerek onlarda biraz kavrulur
borcamın içinde makarnayla
harmanlanır beşamel sos
eklenerek karıştırılır
Rendelenmiş kaşarın bir kısmı içine
kalanı üzerine serpilir kaşarlar
kızarana kadar 200° de pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder