7 Temmuz 2015 Salı

Başkavurması


Malzemeler
10 dolmalık patlıcan
Tuz
Sıvıyağ
Yoğurt 
Salça
Sarımsak
Hazırlanışı
Patlıcanlar fotoğraftaki gibi soyulur ve boydan 
4 e bölünür sonunda 1,5 cm kala kesim bitirilir
Aralarına tuz serpiştirilir 15 dk bekletilir
Acılığı gitsin diye yapılan bu işlem bol
suda yıkanarak bitirilir
Patlıcanların suları aktıktan sonra
havlu peçetenin arasında avcumuzla bıraz
sıktıktan sonra kızgın yağda her yönünü kızartalım
Ayrı bir tava veya tencerede 1 tatlı kaşığı
bibersalçasını 1 tatlıkaşığı yağla 1-2 dk kavurup
1 çay bardağı su ekleyip sos hazırlayalım
2-3 dk pişirip kızarana patlıcanların bu sosun içine 
dizelim kapağını kapatıp 8- 10dk  kısık ateşte pişirelim
Servis tabağına alıp biraz ılıdıktan sonra sarımsaklı
yoğurtla servis  yapabilrsiniz

Patlıcan kızartması deyip geçmeyin çok başka bir lezzet









Hiç yorum yok: