3 Kasım 2015 Salı

Yeşil Zeytin Hazırlığı

3 kg yeşil zeytin 5 lt kavonoza tam olur
Zeytinleri çekiç veya taş yardımıyla çatlatın
İster çekirdeğini çıkarın ister öylece çekirdeğiyle
kalsın sonra kavonoza doldurun kavonozu suyla
doldurun sonra suyu geniş bir kaba boşaltım
İçinden 2 sb suyu alıp yerine 3 sb tuz ekleyin
Tuz eriyene kadar karıştırın bu karışımı tekrar
zeytinin üzerine dökün kapağını kapatıp serin bir yere
bırakın 15 gün sonra her gün bütün suyunu döküp
çeşmeden su doldurarak 5-7 gün boyunca tatlandırma
işlemi yaparak acısını alacağız tadına bakarak tatlandığını
anlayabiliriz Sonra yeme ayarında tuzlu su yaparak o suyun içinde
saklayabiliriz yemek istedikce kaseye çıkarıp zeytinyağı
 limon vb şekilde soslayarak yiyebiliriz
Not.... Hepsini tatlandırmak yerine 1 kg veya 1,5 
kg içinden alıp tatlandırmanızı tavsiye ederim
Her gün tuzlu su yaparak tatlandırırsanız daha 
çabuk tatlanır 
Ayrıca 5 lt kavonoza tuz ve suyunun yanında
1' er çyb sirke ve zeytinyağı ekleyerek kendi
kendine tatlanmaya bırakabilirsiniz Farklı bir
aromada tatlanıyor bu da ayrı bir tavsiye bu şekilde
tatlanma uzun sürüyor 3-4 ay gibi, bir kavonoza
böyle yapıp unutabilirsiniz
Uzun süre duracak zeytinin üzerine
limonu halka şeklinde 5 _6 parça
kesip koyunuz
Zeytinlerin su yüzüne çıkıp yumuşamasını ve kararmasını önler



Hiç yorum yok: