Malzemeler
1kg kuru incir
1kg şeker
2 litre su
Limon
Hazırlanışı
Kuru incirleri küçük parçalara bölün
sapını alıp atın
Suyu şekeri tencereye koyun
1kg kuru incir
1kg şeker
2 litre su
Limon
Hazırlanışı
Kuru incirleri küçük parçalara bölün
sapını alıp atın
Suyu şekeri tencereye koyun
8-10 dk kaynatalım
tam bu dakikada incirleri çok hızlı
tam bu dakikada incirleri çok hızlı
bir şekilde iki su yıkayıp
kaynamakta olan tencereye
kaynamakta olan tencereye
ekleyelim 35 dk orta ateşte
kaynadıktan sonra
kaynadıktan sonra
6-7 damla limon suyunu ekleyerek
2 dk daha kaynatıp
soğumaya bırakalım veya sıcakken
cam kavonoza koyup kapağını
kapatıp ters çevirin soğuyana
kadar bu şekilde kalsın uzun
süre bozulmadan saklayabilirsiniz
2 dk daha kaynatıp
soğumaya bırakalım veya sıcakken
cam kavonoza koyup kapağını
kapatıp ters çevirin soğuyana
kadar bu şekilde kalsın uzun
süre bozulmadan saklayabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder