11 Aralık 2014 Perşembe

Şehriye Çorbası


Malzemeler
4 kişilik
6 yemek kaşığı şehriye
(tel şehriyede olur)
4 kase su
 1 domates
yarım limon
nane
 salça
 zeytin yağı
tuz
et veya tavuk suyuda katabilirsiniz
 Hazırlanışı
Suyu tencereye koyup kaynamaya alalım.
Kaynadıktan sonra şehriyeleri içine katıp kaynamaya
 bırakın. O kaynarken domatesi rendeleyip 3yemek kaşığı
zeytin yağıyla küçük tavada pişirelim.
4-5 dk pişirdikten sonra 1 silme yemek kaşığı
salça(bol seviyorsanız miktarı çoğaltın)  ekleyerek 1dk pişirin
naneyide ekleyip karıştırın . Pişen sosu tencereye katın
Bu arada şehriyeler 10 dk kadar pişmiş olmalı
(sos öyle eklenmeli)
sosuyla birlikte (et suyunuda ekleyin) 7-8 dk pişirin
Ocağı kapatıp limonunu sıkın



Hiç yorum yok: