10 Aralık 2014 Çarşamba

Pekmez Helvası

   



Malzemeler
100gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı pekmez
1,5 su bardağı su
Ceviz(fındık-fistık) ve hindistan cevizi

Yapılışı
Un ve yağ kısık ateşte 7-8 dk kavrulur
pekmez ve su kavrulan una dökülür
Ocağın altı açılarak 4 dk pışirilir
Sonra kısık ateşte 5-7 dk  pişirilir 
Arzuya göre ceviz veya fındık katılarak 
bir dakika daha karıştırılır ve 
ılımaya bırakılır ardından yoğrulup
fotoğraftaki gibi istediğiniz şekil verilir 
tamamen soğuduktan (buzdolabinda sogutun ve muafaza edin) sonra kesilip 
hindistan cevizi serpilir ve karıştırılır





Hiç yorum yok: