Mazemeler
800 gr kuşbaşı et
2 kurusoğan
3 domates
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salca
Tuz karabiber
3 ymk sıvı yağ
5 iri patlıcan
2 ymk tereyağ
3 ymk un
1 sb süt (200ml)
100 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı
Patlıcanları 200 derecede fırinda
kabuklu bir şekilde 30 -35 dk
pişirelim
Onlar piserken etin yaglarını önce
Eriyene kadar pişirelim
sonra kuşbaşı etlerimizi ve
yarım çay kaşığı tuzu ekleyip
düdüklüde 30 dk pişirelim
(kavurmaları ,etleri bu şekilde ideal pişirmiş oluyorsunuz) ama
altı kısık olmali diger tarafta
soğan biber ve sarımsak ince kıyilarak
2-3 yemek kaşığı yagla biraz tuzla
pişirilsin (kısikta en az10 dk )
ardindan salca ve kıyilmış domatesler
ve karabiber ekleyerek 7-8 dk
pişirin bu karışımı
yarım çay kaşığı tuzu ekleyip
düdüklüde 30 dk pişirelim
(kavurmaları ,etleri bu şekilde ideal pişirmiş oluyorsunuz) ama
altı kısık olmali diger tarafta
soğan biber ve sarımsak ince kıyilarak
2-3 yemek kaşığı yagla biraz tuzla
pişirilsin (kısikta en az10 dk )
ardindan salca ve kıyilmış domatesler
ve karabiber ekleyerek 7-8 dk
pişirin bu karışımı
düdüklüde pisen ete ekleyerek
normal bi kapakla 5 -6 dk daha pişirin (suyu azsa 1 çay bardağna yakin
normal bi kapakla 5 -6 dk daha pişirin (suyu azsa 1 çay bardağna yakin
sıcak su ekleyebilirsiniz)
Pişen patlıcanları soyup incecik doğrayin
2 ymk tereyağında unu 3 dk kavurun patlıcanları ekleyip 2 dk pisirin süt, tuz bir tutam karabiberi ekleyip 3-4 dk pişirin kaşarı ekleyip 1dk karıştırip ocağı kapatın
Patlıcan ezmesini tabağın tabanına yerleştirin sonra et sotemizden bir miktar koyun ve servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder