18 Eylül 2019 Çarşamba

Hünkarbeğendi

 Mazemeler
800 gr kuşbaşı et
2 kurusoğan
3 domates
2 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salca
Tuz karabiber 
3 ymk sıvı yağ
5 iri patlıcan
2 ymk tereyağ
3 ymk un 
1 sb süt (200ml)
100 gr  kaşar peyniri

Hazırlanışı
Patlıcanları 200 derecede fırinda
kabuklu bir şekilde 30 -35 dk 
pişirelim
Onlar piserken etin yaglarını önce 
Eriyene kadar pişirelim
sonra kuşbaşı etlerimizi ve
 yarım çay kaşığı tuzu ekleyip
düdüklüde 30 dk pişirelim
(kavurmaları ,etleri bu şekilde ideal pişirmiş oluyorsunuz) ama
 altı kısık olmali diger tarafta
 soğan biber  ve sarımsak ince kıyilarak
2-3 yemek kaşığı yagla biraz tuzla
 pişirilsin (kısikta  en az10 dk )
ardindan salca ve kıyilmış domatesler
ve karabiber ekleyerek 7-8 dk
 pişirin bu karışımı 
düdüklüde pisen ete ekleyerek
 normal bi kapakla 5 -6 dk daha pişirin (suyu azsa 1 çay bardağna yakin
 sıcak su ekleyebilirsiniz)

Pişen patlıcanları soyup incecik doğrayin
2 ymk tereyağında unu 3 dk kavurun patlıcanları ekleyip 2 dk pisirin süt, tuz bir tutam karabiberi ekleyip 3-4  dk pişirin kaşarı ekleyip 1dk karıştırip ocağı kapatın
Patlıcan ezmesini tabağın tabanına yerleştirin sonra et sotemizden bir miktar koyun ve servis edin














Hiç yorum yok: