30 Haziran 2017 Cuma

Patlıcan Kebabı

Malzemeler(4-5 kişilik )
4-5 tane uzun patlıcan
6-7 tane kuru soğan
6-7 tane domates
6-7 tane acı - tatlı yeşil biber
500-700 gr orta yaglı kuzu kıyma
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
Hazırlanışı
Kıyma tuz karabiber kırmızıbiberle
harmanlanır  fotoğraftaki gibi
şekillendirilerek halkalar halinde
kesilen patlıcanların arasına yerleştirilir
Kurusoğanlar yıkanır üsteki hareketli
kabukları alınır ama tam soyulmaz
Tepside boşluklara konur 200 derecelik
fırına konur 30  dk bunlar piştikten sonra 
Domatesler ikiye bölünerek ve biberlerde
eklenerek tekar 20 dk pişiriniz
Lavaş ekmek arasına bütün malzemelerden
koyup dürüm yapıp ayranla veya başka
soğuk içeceklerle tüketebilirsiniz











Hiç yorum yok: