14 Mart 2017 Salı

Pudingli Etimek Tatlısı

Malzemeler
2 paket tuzsuz etimek 

Şerbeti için
3 su bardağı şeker 
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Pudig için
4 su bardağı süt
1su bardağı şeker
1su bardağında 1cm eksik un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

Hazırlanışı 
Şerbet için şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra orta 
ateşte 7 dk kaynatılır son saniyelerde
 limon suyu eklenir 
Sonra etimeklerin üzerine dökülür soğumaya bırakılır 
Pudig için verilen malzemeler 
Tencereye dökülür tel çırpiciyla sürekli kariştırilir kaynamaya başladıktan 
sonra 3-4 dk kaynatılır
son saniye vanilya eklenerek soğuyan ekmeklerin üzerine dökülür
Arzuya göre meyvelerden, ceviz 
,fıstık vb. süslemeler yapabilirsiniz 
soğuk servis yapılır









Hiç yorum yok: