Malzemeler
2 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Pudig için
4 su bardağı süt
1su bardağı şeker
1su bardağında 1cm eksik un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Şerbet için şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra orta
ateşte 7 dk kaynatılır son saniyelerde
limon suyu eklenir
Sonra etimeklerin üzerine dökülür soğumaya bırakılır
Pudig için verilen malzemeler
Tencereye dökülür tel çırpiciyla sürekli kariştırilir kaynamaya başladıktan
sonra 3-4 dk kaynatılır
son saniye vanilya eklenerek soğuyan ekmeklerin üzerine dökülür
Arzuya göre meyvelerden, ceviz
,fıstık vb. süslemeler yapabilirsiniz
soğuk servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder