(1 kg şeftaliye 600 gr şeker) Şeftalileri yıkayın soyun çekirdeklerini
çıkarın ve istediğiniz şekilde kesin
Kaynatacagınız tencereye koyun üzerinede şekeri dökün 8 saat bekletin sulanacaktır
Kaynamaya başladiktan sonra 30 dk orta ateste kaynatın son dk sinda 5-6 damla limon damlatın sıcak sıcak hemen kavonozlara koyup kapağını kapatıp ters çevirin hava almazsa uzun süre bozulmadan kalır yiyeceğinizde kapağı kaynayan suda 1-2 dk bekletip acmanız kolay olur yada kapağı tezgahın kenarına birkaçkez vurup kapağın yamulup hava almasini saglarsanizda kolay açılır ama o kapağı recel bitince atın
2 yorum:
Abla gı
Boşlamışın buraları 😃
Çok istek üzerine çok yakında ınstagramdayım
Yorum Gönder